Dokumentacijski 

esperantski 

centar (DEC)

Bana Jelačića 138 A, HR-48350 Đurđevac, Hrvatska
dec.kroatio@gmail.com
+385 48 733 297
DOKUMENTACIJSKI ESPERANTSKI CENTAR HRVATSKA
DOBRO DOŠLI . . .
...na službene stranice arhiva hrvatskih esperantista!!!
13. KONGRES HRVATSKIH ESPERANTISTA
Erasmus+ projekt: Europski horizonti za rast
UPIS U REGISTAR HRVATSKIH ESPERANTISTA
REGISTAR - STATISTIČKI PODACI
Kontaktirajte nas
MISIJA

Čuvanje esperantskog nasljeđa za buduće generacije te izgradnja povoljnog društvenog okruženja i pozitivnog javnog mnijenja o esperantu u Hrvatskoj.

VIZIJA

Stalnim radom na očuvanju arhivske građe steći poziciju vodećeg esperantskog arhiva u južnoj i jugoistočnoj Europi te postati prepoznatljivim i poželjnim partnerom esperantskim arhivskim institucijama na globalnoj razini.

NEMATERIJALNO KULTURNO DOBRO

„Tradicija esperanta u Hrvatskoj” stekla je status nematerijalnog kulturnog dobra broj Z-7298 temeljem Rješenja Uprave za zaštitu kulturnih dobara od 11. veljače 2019. godine, a Dokumentacijski esperantski centar jedan je od nositelja toga kulturnog dobra.

Esperanto - izravna metoda

Naučite esperanto

Esperanto možete naučiti na grupnim tečajevima u esperantskim društvima tesamostalnim učenjem kod kuće ili putem interneta. 

 

Udžbenik esperanta za samostalno učenje naručite u našoj knjižari. Dokumentacijski esperantski centar povremeno organizira i grupne tečajeve u svom prostoru, o čemu pratite informacije u rubrici „Novosti”. Na vaš zahtjev, Dokumentacijski esperantski centar može organizirati i grupno učenje esperanta u drugim gradovima u Hrvatskoj, gdje se stvori dovoljno velika grupa polaznika. Internetski tečaj za Hrvate po Zagrebačkoj metodi možete naći ovdje

 

Uspješno učenje esperanta preko nekog drugog jezika nudi portal Duolingo.

Svjetski savez esperantista

Hrvatski savez za esperanto

Društvo esperantista Bjelovara

hrHR